Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:07:34 GMT

چالش خفاش شب در میزگرد انتخاباتی ایرنا

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۶۶۲۶۴

چالش خفاش شب در میزگرد انتخاباتی ایرنا

در ابتدای میزگرد محمدحسن قدیری ابیانه به مصونیت قضایی نمایندگان در اجرای وظایف نمایندگی اشاره کرد و گفت: یکی از فلسفه های وجودی مجلس جلوگیری از فساد در قوه مجریه است زیرا این دستگاه اجرایی دارای تمرکز قدرت است. در این راستا مجلس حق نظارت بر دولت و وزرا و دستگاههای اجرایی را دارد.

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان این که یک فرد اصلاح طلب سال ها قبل در جلسه ای گفت اگر بهاییان و خفاش شب نتوانند نامزد انتخابات شوند آن انتخابات آزاد نیست تصریح کرد: آخر مگر می شود در نظام اسلامی به بهاییان اجازه نامزد شدن در انتخابات را داد؟

او گفت: انتظارات مردم از نمایندگان مجلس باید واقع بینانه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در بسیاری از مناطق مردم انتظاری را که از نمایندگان شورای شهر دارند از نمایندگان مجلس نیز دارند. مثلا بسیاری برای گرفتن وام از بانک ها از نمایندگان شهر خود نامه می گیرند. در نتیجه نمایندگان آن قدر مجبور به رسیدگی به این امور می شوند که می بینیم در مجلس می خوابند و از این بابت مورد کنایه مردم قرار می گیرند.

قدیری ابیانه ادامه داد:‌ مردم باید به این آگاهی برسند و نامزدی که با هزینه های میلیاردی قصد ورود به مجلس را دارد رای دهند. چنین فردی اگر به مجلس راه یابد حتما در آن جا هم فساد و رانت به پا می کند. اگر مردم به وظایف مهم مجلس آگاه شوند حضور بهتری در انتخابات خواهند داشت.

 در ادامه میزگرد رحمت الله بیگدلی گفت: مشکل امروز این است که افرادی که تحصیلکرده و اتفاقا به وظایف مجلس آگاه تر هستند کمتر رای می دهند. پس باید دید چه اتفاقی افتاده که کار به این جا کشیده است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: آقای قدیری می گوید فلان شخص اصلاح طلب گفته خفاش شب و بهایی ها هم باید بتوانند نامزد شوند وگرنه انتخابات آزاد نیست. آقای قدیری آخر در کجای دنیا به خفاش شب اجازه نامزدی می دهند. چنین کسی شایسته بیمارستان روانی است نه مجلس! چرا چنین اتهاماتی را به یک جریان فکری بزرگ می زنید؟

او تصریح کرد: همچنین وقتی در قانون اساسی قید شده که داوطلب باید مسلمان باشد چه کسی می تواند بگوید یک بهایی باید در جمهوری اسلامی نامزد شود. همین طورچه کسی می تواند ادعا کند کسی که قانون اساسی را قبول ندارد باید بتواند داوطلب ورود به مجلس شود در حالی که شرط التزام به قانون اساسی از پیش شرط های قانون انتخابات است.

بیگدلی با اشاره به نظر شهیدمرتضی مطهری افزود: مشکل اینجاست که برخی خود را قیم مردم می دانند. در حالی که شهیدمطهری صریحا می گوید اگر مردم صدبار هم در انتخاب خود اشتباه کردند باید گذاشت این کار را بکنند تا به رشد فکری برسند.

قدیری ابیانه با تاکید بر این که هر کسی اجازه به ورود به انتخابات را ندارد گفت: کسانی که در فتنه ۸۸ نقش داشته اند حق نامزدی ندارند واگر من جای شورای نگهبان باشم آنها را رد صلاحیت می کنم.

او گفت: اگر روزی قانون اساسی بخواهد اصلاح شود پیشنهاد من این است کار برگزاری انتخابات را به جای وزارت کشور به قوه قضاییه  بسپرند چرا که رییس جمهور مستقر نباید انتخاباتی را برگزار کند که خود خواهان پیروزی در آن باشد.

قدیری افزود: به هر حال به نظر من مشارکت مردم در انتخابات اسفند ماه امسال حتی پرشورتر از سالهای قبل خواهد بود.

بیگدلی هم در پاسخ به سخنان قدیری گفت: مردم از ما می پرسند همیشه به ما گفته اید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنید. باید راه انتخاب مردم را گشود.

او ادامه داد: شما حتی یک وزیر را در دوره اصلاحات نمی توانید پیدا کنید که فساد مالی داشته باشد اما به گفته خود آقای احمدتوکلی که اصولگرا هم است تمام حلقه اطراف آقای احمدی نژاد یا فساد مالی دارند  یا انحراف فکری.

مشروح این میزگرد به زودی در ایرنا منتشر می شود.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • کارگاه آموزش عوامل اجرایی برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در قائمشهر برگزار شد
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه